Analiza wymiarowa
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 6
- Rejestracja: 19 wrz 2014, 21:20
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Analiza wymiarowa
Metodą analizy wymiarowej wyznaczyć wzór na siłe oporu powietrza Fop = C1 \(\frac{vx}{}\)q\(\frac{4}{p}\)S \(\frac{2}{}\) i dla danej mocy silnika P=110KM masy samochodu m=1T qp=1,3 \(\frac{kg}{m3}\)C1=\(\frac{1}{4}\),g=10\(\frac{m}{s2}\). Wyznaczyć prędkość masymalną samochodu,(z r-nie \(\frac{P}{Vmax}\)=Fsil=Fop )
-
- Expert
- Posty: 6284
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1539 razy
- Płeć:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl