Zadanie z klockami
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 172
- Rejestracja: 04 paź 2010, 18:57
- Podziękowania: 12 razy
- Otrzymane podziękowania: 4 razy
- Płeć:
Zadanie z klockami
Na dziesięciu klockach wyrzeźbiono litery : a,a,k,s,s,t,t,t,y,y. Bawiąc się nimi dziecko układa je w rząd. Oblicz prawd. tego że przypadkowo ułoży słowo statystyka.
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Zadanie z klockami
\(\overline{\overline{\Omega}}=\frac{10!}{2!\cdot 1\cdot 2!\cdot 3!\cdot 2!}=75600\\
\overline{\overline{A}}=1\\
P(A)=\frac{1}{75600}\)
\overline{\overline{A}}=1\\
P(A)=\frac{1}{75600}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę