Ile cyfr zapisano?

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
arcoin
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 19
Rejestracja: 16 lis 2020, 18:42
Podziękowania: 10 razy
Płeć:

Ile cyfr zapisano?

Post autor: arcoin »

Liczby \(2^{2007}\) i \(5^{2007}\) wypisano jedna za drugą. Ile cyfr wypisano?
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Ile cyfr zapisano?

Post autor: kerajs »

\( (\left[ 2007 \log 2\right]+1)+ (\left[ 2007 \log 5\right]+1)\)
maria19
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 375
Rejestracja: 31 maja 2019, 19:32
Podziękowania: 346 razy
Otrzymane podziękowania: 95 razy

Re: Ile cyfr zapisano?

Post autor: maria19 »

2008 sprawdź.na kartce :D
ODPOWIEDZ