Inny sposób

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Taotao2
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 09 lut 2023, 20:30
Podziękowania: 46 razy

Inny sposób

Post autor: Taotao2 »

Czy ma ktoś inny sposób na udowodnienie tej nierówności- \(\frac{1}{ \frac{a+b}{b}*h }+ \frac{1}{ \frac{a+b}{a}*h }= \frac{1}{h}\)
niż ten:
\(L=\frac{1}{ \frac{a+b}{b}*h }+ \frac{1}{ \frac{a+b}{a}*h }= \frac{b}{(a+b)h}+ \frac{a}{(a+b)h}= \frac{a+b}{(a+b)h}= \frac{1}{h}=P\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6272
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Inny sposób

Post autor: korki_fizyka »

A po co Ci inny sposób?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Taotao2
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 09 lut 2023, 20:30
Podziękowania: 46 razy

Re: Inny sposób

Post autor: Taotao2 »

Nie ważne. Pytanie czy można to zrobić inaczej?
ODPOWIEDZ