parametr i wykres
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: parametr i wykres
\(2|x+1|-|2-x|=m-1\\
f(x)=2|x+1|-|2-x|
\) \(g(m)=\begin{cases}0\mbox{ dla }m-1<-3\\1\mbox{ dla }m-1=-3\\2\mbox{ dla }m-1>-3\end{cases}\)
narysowanie nie powinno sprawić Ci problemu
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę