obwód wielokąta

Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
pedrorasta
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 13 kwie 2023, 08:27

obwód wielokąta

Post autor: pedrorasta »

Dzień Dobry
Mam prośbę o rozwiązanie tego zadania. Jest ono banalne, ale okazało się po sprawdzianie, że można się pomylić.

Obrazek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: obwód wielokąta

Post autor: eresh »

pedrorasta pisze: 13 kwie 2023, 12:24 Dzień Dobry
Mam prośbę o rozwiązanie tego zadania. Jest ono banalne, ale okazało się po sprawdzianie, że można się pomylić.

Obrazek
\(O_1=2\cdot 2+2\cdot 1\\
O_2=4+2+1+6+3+8\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
pedrorasta
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 13 kwie 2023, 08:27

Re: obwód wielokąta

Post autor: pedrorasta »

dziękuję za szybką odpowiedź. W szkole nauczyciel bardzo się upiera, że gruba kreska pod 6m jest oznaczeniem długości "dużego" prostokąta. I tak uczy dzieci. Musiałem się upewnić, bo wychowawca jest bardzo postawił na swoim.
Dziękuję jeszcze raz.
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: obwód wielokąta

Post autor: eresh »

pedrorasta pisze: 13 kwie 2023, 12:35 dziękuję za szybką odpowiedź. W szkole nauczyciel bardzo się upiera, że gruba kreska pod 6m jest oznaczeniem długości "dużego" prostokąta. I tak uczy dzieci. Musiałem się upewnić, bo wychowawca jest bardzo postawił na swoim.
Dziękuję jeszcze raz.
I ma rację, za szybko spojrzałam na rysunek.
\(O_2=3+1+2+1+4+3+6\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ