zadanie .

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
natalia68
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 26 paź 2008, 17:33

zadanie .

Post autor: natalia68 »

Roznym literom odpowiadaja rozne liczby .
1. D-W-A=D:W:A=2


2. KRAB
KRAB
KRAB
+ KRAB
________
SKARB
Kasienka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 376
Rejestracja: 05 sty 2009, 17:06

Post autor: Kasienka »

zad.1.
D=6
W=3
A=1

6-3-1=2
6:3:1=2

zad.2.
S=3
K=9
A=2
R=8
B=0


9820*4=3920
ODPOWIEDZ