Funkcje i wzory (przekształcanie wzorów)

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gocha13th
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 02 gru 2008, 22:45

Funkcje i wzory (przekształcanie wzorów)

Post autor: gocha13th »

Zad.1 Ze wzoru na wysokość trójkąta równobocznego wyznacz bok , a następnie oblicz jego długość wiedząc , że wysokość trójkąta jest równa 6(pierwiastek)3 .
Zad.2 Objętość pryzmatu (V= x ^ y/2)Wyznacz z tego wzoru x i y .
Zad.3 Ze wzoru 2x=(pierwiastek)y+3 wyznacz y wiedząc że x i y są dodatnie .
zad.4 Ze wzoru 3ax+2a=3 wyznacz x

Z góry wielkie dzięki
ODPOWIEDZ