układy ciał bez tarcia
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
układy ciał bez tarcia
Proszę o pomoc: Z jakim przyspieszeniem poruszają się układy ciał pokazane na rysunku, jeżeli pominiemy tarcie?
- Załączniki
-
- zad22.jpg (19.12 KiB) Przejrzano 2452 razy
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
II zasada dynamiki: \(F_w = (masa..całego..układu) x przyspieszenie\)
1. \(a = \frac{12 N}{1+2 kg} = 4 \frac{m}{s^2}\)
2. podobnie a = 3 m/s^2
1. \(a = \frac{12 N}{1+2 kg} = 4 \frac{m}{s^2}\)
2. podobnie a = 3 m/s^2
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl