Narysuj wykresy

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alibaba8000
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 563
Rejestracja: 15 paź 2015, 15:46
Podziękowania: 360 razy
Płeć:

Narysuj wykresy

Post autor: alibaba8000 »

Narysuj wykresy
e) \(cos^2x+IsinxI*sinx\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(\cos^2x+|\sin x| \cdot \sin x=
\begin{cases} \cos^2x+\sin^2x\ \ \ dla \ \ x \in \left( 2k\pi,(2k+1)\pi\right)\\ \cos^2x-\sin^2x\ \ \ dla \ \ x \in \left( (2k+1)\pi,(2k+2)\pi\right) \end{cases}=\\
\begin{cases} 1\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ dla\ \ \ x \in \left( 2k\pi,(2k+1)\pi\right)\\ \cos 2x\ \ \ dla\ \ \ x \in \left( (2k+1)\pi,(2k+2)\pi\right) \end{cases}\)
ScreenHunter_1311.jpg
ScreenHunter_1311.jpg (21.13 KiB) Przejrzano 1005 razy
ODPOWIEDZ