Narysuj wykresy

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alibaba8000
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 563
Rejestracja: 15 paź 2015, 15:46
Podziękowania: 360 razy
Płeć:

Narysuj wykresy

Post autor: alibaba8000 »

Narysuj wykresy
d) \(f(x)=sin2x+cos( \frac{ \pi }{6}-2x)\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(f(x)=\sin 2x+\cos( \frac{ \pi }{6}-2x)=\sin 2x+\sin( \frac{ \pi }{2}- \frac{ \pi }{6}-2x)=\sin 2x+\sin( \frac{ \pi }{3}-2x)=2\sin \frac{ \pi }{6}\cos(2x- \frac{ \pi }{6})=\\
\cos(2x- \frac{ \pi }{6})\)

To takie to już pewnie dasz radę narysować :)
ODPOWIEDZ