logarytmy

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Leeway1234
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 256
Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
Podziękowania: 189 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

logarytmy

Post autor: Leeway1234 »

6. Naszkicuj wykres funkcji f, a następnie wykres funkcji g(x)= - f(x)
Podaj zbiory wartosci funkcji f i g .
a) \(f(x)=2^x-3\)
b)\(f(x)=3^x+1\)
c)\(f(x)=( \frac{1}{2})^x - 2\)

Bardzo proszę o pomoc. :)
Binio1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 464
Rejestracja: 19 paź 2015, 00:31
Lokalizacja: Zbąszyń
Otrzymane podziękowania: 279 razy
Płeć:

Re: logarytmy

Post autor: Binio1 »

Leeway1234 pisze:a) \(f(x)=2^x-3\)

Obrazek


Zbior wartosci funkcji \(f(x)\in(3 ; \infty)\)
Zbior wartosci funkcji \(g(x)\in(-\infty;3)\)
Binio1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 464
Rejestracja: 19 paź 2015, 00:31
Lokalizacja: Zbąszyń
Otrzymane podziękowania: 279 razy
Płeć:

Re: logarytmy

Post autor: Binio1 »

Leeway1234 pisze:b)\(f(x)=3^x+1\)
Obrazek

Zbior wartosci funkcji \(f(x)\in(1;\infty)\)
Zbior wartosc funkcji \(g(x)\in(-\infty; -1)\)
Binio1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 464
Rejestracja: 19 paź 2015, 00:31
Lokalizacja: Zbąszyń
Otrzymane podziękowania: 279 razy
Płeć:

Re: logarytmy

Post autor: Binio1 »

Leeway1234 pisze:c)\(f(x)=( \frac{1}{2})^x - 2\)
Obrazek

Zbior wartosci funkcji \(f(x)\in(-2;\infty)\)
Zbior wartosci funkcji \(g(x)\in(-\infty;2)\)
ODPOWIEDZ