Czy mógłby ktoś sprawdzić moje działania???

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Czy mógłby ktoś sprawdzić moje działania???

Post autor: wsl1993_ »

1.Pociąg o długości 400metrów przejeżdża most w czasei 1 min. Jak długi jest most jeśli prędkość pociągu wynosi 20m/s.
Ja obliczyłem najpierw drogę ze wzoru S=V*t i wyszło mi 1200metrów. Później odjąłem te 400 metrów i wyszło mi 800.
2.Jaką gęstość ma tworzywo, z którego wykonano sześcian o masie 800g? Pole powierzchni sześcianu 150 cm^2. Najpierw obliczyłem ze wzoru na pole sześcianu bok tej figury, a później ze wzoru V=a^3 jej objętośc. Następnie ze wzoru na gęstość (ro=m/V) jego gęstość i wyszło mi że 800/125=6,4
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Jest dobrze.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ