Dla każdej liczby naturalnej dodatniej n liczba

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Dla każdej liczby naturalnej dodatniej n liczba

Post autor: 19a97 »

Dla każdej liczby naturalnej dodatniej n liczba a=\(3^n+^2+5*3^n+^3+5^n+^2+7*5^n\) jest:
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Re: Dla każdej liczby naturalnej dodatniej n liczba

Post autor: Galen »

19a97 pisze:Dla każdej liczby naturalnej dodatniej n liczba a=\(3^n+^2+5*3^n+^3+5^n+^2+7*5^n\) jest:
Co to za cyferki nad plusami???
Zapisz zadanie z użyciem LaTeX'a

http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=6&t=568

Tu masz przykłady poprawnych zapisów...
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ