IV próbna matura 2010 z zadania.info - podstawa

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

Liczba punktów - poziom podstawowy

0-10
2
13%
11-15
1
7%
16-20
1
7%
21-25
0
Brak głosów
26-30
2
13%
31-35
2
13%
36-40
2
13%
41-45
2
13%
46-50
3
20%
 
Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

IV próbna matura 2010 z zadania.info - podstawa

Post autor: supergolonka »

Właśnie zamieściliśmy arkusze IV próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/6558304
Do jutra (28 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info

W międzyczasie możecie natomiast podać swój orientacyjny wynik w powyższej ankiecie.

Ten temat poświęcony jest poziomowi podstawowemu!
Temat poziomu rozszerzonego
Kamila1023
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 07 mar 2010, 15:55
Lokalizacja: Kraków/ Opolskie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: Kamila1023 »

Noo muszę przyznać, że podstawowy w porównaniu do rozszerzonego tragiczny ;d Heh, myślę, że rozsz poszedł mi o wiele lepiej
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązania zadań

Post autor: supergolonka »

Rozwiązania do arkusza podstawowego
http://www.zadania.info/90074
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

w rozwiązaniu zad 12 jest:\(\ \ \ b_n=a_1^{a_n}=2^{3n-1}= \frac{8^n}{3}\)

powinno być:\(\ \ \ b_n= \frac{8^n}{2}\ \ \ \Rightarrow \ \ \ b_1=4\ \ \ \wedge \ \ \ \ q=8\ \ \ \ \wedge \ \ \ \ S_{10}= \frac{4}{7}(8^{10}-1)\)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Poprawiłem, dzięki.
ODPOWIEDZ