ARKUSZ MATURALNY bez rozwiazan:)

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij Thank icon

Postprzez Lucky555 » 12 Maj 2008, 16:21

No ja bym sie bardzo ucieszyl jakby taki, albo podobny dali na rozszerzeniu :D Wg mnie o wiele prostszy niz ten co na zadania.info :)
Lucky555
Rozkręcam się
Rozkręcam się
 
Posty: 18
Dołączenie: 08 Mar 2008, 16:20
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez snufkin_ » 12 Maj 2008, 16:31

nom prostszy ale ta probna z OKE tez nie byla zla chyba
snufkin_
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 65
Dołączenie: 27 Mar 2008, 14:00
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez supergolonka » 12 Maj 2008, 17:23

Zuraw napisał(a):A co do zadania drugiego... Nie prościej po prostu zauważyć, że oba składniki tej sumy są dodatnie (wartość bezwzględna i kwadrat) i żeby ich suma wynosiła 0 to każdy z nich również musi wynosić 0? Od razu widać, że wyrażenie pod kwadratem wynosi 0 dla x = 1/2, a po wyliczeniu wartość, bezwzględna dla x = 1 i dla x = 1/2.
Pozdrawiam

Aż się uśmiałem, chyba najgłupsze przeoczenie jakie do tej pory tu zrobiłem :)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
 
Posty: 1068
Dołączenie: 06 Mar 2008, 11:53
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez Zuraw » 12 Maj 2008, 17:29

:)
Zuraw
Rozkręcam się
Rozkręcam się
 
Posty: 16
Dołączenie: 23 Kwi 2008, 11:10
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez jordan » 12 Maj 2008, 23:43

ten arkusz był bardzo prosty chociaż parę zadań nie rozwiązałem, po prostu nie zrozumiałem polecenia. Modle sie wręcz aby taki był w środę... wtedy fiesta w weekend =)
Ostatnio edytowany przez jordan, 12 Maj 2008, 23:44, edytowano w sumie 1 raz
jordan
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
 
Posty: 9
Dołączenie: 08 Mar 2008, 14:28
Otrzymane podziękowania: 0

elo

Postprzez Plewar » 21 Sty 2009, 20:38

hmmw 2rugim x=3/4 i x=1/2 na bank.
Plewar
Witam na forum
Witam na forum
 
Posty: 1
Dołączenie: 21 Sty 2009, 20:19
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez Hopperek » 08 Maj 2009, 23:25

Plewar napisał(a):hmmw 2rugim x=3/4 i x=1/2 na bank.


Moim zdaniem 3/4 na bank nie.
Hopperek
Witam na forum
Witam na forum
 
Posty: 2
Dołączenie: 07 Maj 2009, 22:37
Otrzymane podziękowania: 0

Poprzednia

Powróć do Matura



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron