ARKUSZ MATURALNY bez rozwiazan:)

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij Thank icon

Postprzez szati » 10 Maj 2008, 13:48

Zamieszczam tutaj arkusz, niestety nie mam rozwiazan i nie jestem pewna czy dobrze porobilam zadania, dlatego mialabym prosbe - czy ktos moglby zamiescic wiarygodne rozwiazania? z gory dzieki :)
http://www.zsp-grodzisk.net/nowa/images ... usz_pr.pdf
Ostatnio edytowany przez szati, 10 Maj 2008, 13:50, edytowano w sumie 1 raz
szati
Witam na forum
Witam na forum
 
Posty: 3
Dołączenie: 10 Maj 2008, 13:46
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez snufkin_ » 10 Maj 2008, 14:16

mam ten arkusz rozwiązany powiedz o które zadanie ci chodzi, moge dac odpowiedzi, pomóc... nie mam tylko dziewiątego i drugiej polowy ósmego ;)
snufkin_
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 65
Dołączenie: 27 Mar 2008, 14:00
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez johny111 » 10 Maj 2008, 14:48

mógłbys umieścić wszsytskie odpowiedzi ?
johny111
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
 
Posty: 8
Dołączenie: 30 Mar 2008, 18:42
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez snufkin_ » 10 Maj 2008, 14:49

same odpowiedzi czy roziwaznaia tez?
snufkin_
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 65
Dołączenie: 27 Mar 2008, 14:00
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez johny111 » 10 Maj 2008, 15:07

odpowiedzi
johny111
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
 
Posty: 8
Dołączenie: 30 Mar 2008, 18:42
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez martoocha8 » 10 Maj 2008, 15:08

a rozwiązanie do ostatniego mógłbyś umieścic?
martoocha8
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 45
Dołączenie: 18 Mar 2008, 23:03
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez snufkin_ » 10 Maj 2008, 15:10

1. <3,4)u(4,5)
2. x=3/4 x=1/2 x=1/2
3. p=0 i p=3/2
4. x=pierw z 34/2
5. q=-2 a3= 8
6.
7. r=1
8.jeden z koncow wyszedl mi x=3 i y=-6
9. nie mam
10.oznaczylem ten prostokat pionowa krecha - h, poziom - 4
2-4/h=2/4

z tego - h=4-2r

to wstawiamy do wzoru na pole boczne P=rh czyli p=r(4-2r) dalej p=-2r^ + 4 z tego wyznaczamy pierwsza wartosc wierzcholka praboli bo wtedy pole jest najwieksze p=-b/2a z tego wynika ze r=1 a h =2

jak cos niezrozumiale moge pomoc na gg :) 6730527
Ostatnio edytowany przez snufkin_, 10 Maj 2008, 19:19, edytowano w sumie 1 raz
snufkin_
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 65
Dołączenie: 27 Mar 2008, 14:00
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez johny111 » 10 Maj 2008, 15:32

co do 1 nie jestem pewny ale wynik mam inny <3,5)

w 2 poprawna odpowiedź to tylko x = 1/2

w 3 i 4 inaczej mi wyszło

7 tak samo

w 9 P(A) wynosi 37/42

10 tak samo x)
johny111
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
 
Posty: 8
Dołączenie: 30 Mar 2008, 18:42
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez snufkin_ » 10 Maj 2008, 15:37

ok drugie moze byc jak mowisz chyba za duzo przepisalem 3 i 4 sprawdzalem z rozwiazaniami nauczycielki wiec powinno byc ok...co do pierwszego zwarunków logartmu podstawa musi byc rozna od 1 wiec napewno x jest rozny od 4 to wypada ten ciag logarytmiczny zrobiles wiekszy od zera? ato pod pierwiastkiem to mam x nalezy od <-2,2>u<3,nieskonczonosc)
snufkin_
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 65
Dołączenie: 27 Mar 2008, 14:00
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez johny111 » 10 Maj 2008, 15:44

po poprawieniu wyszlo <3,4)u(4,5)
johny111
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
 
Posty: 8
Dołączenie: 30 Mar 2008, 18:42
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez snufkin_ » 10 Maj 2008, 15:46

ok moj błąd ;) racja
snufkin_
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 65
Dołączenie: 27 Mar 2008, 14:00
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez martoocha8 » 10 Maj 2008, 17:03

a z 4 powiesz johny jak Ci wyszło i jak liczyłes.. bo mi tez wyszło inaczej nisz snufkin_
martoocha8
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 45
Dołączenie: 18 Mar 2008, 23:03
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez jesien » 10 Maj 2008, 17:05

A dlaczego w drugim nie może być x=3/4?
jeszcze nie wiem jak w trzecim policzyć ten mniejszy pierwiastek?
jak ktoś może mi wytłumaczyć to super ;)
jesien
Rozkręcam się
Rozkręcam się
 
Posty: 22
Dołączenie: 30 Kwi 2008, 15:22
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez michal89w » 10 Maj 2008, 17:14

Mam pytanie dot 4. jak to zrobić bo mi cały czas wychodzi: 9/4 = sinxcosx i to jest sprzeczne
Ostatnio edytowany przez michal89w, 10 Maj 2008, 19:30, edytowano w sumie 1 raz
michal89w
Witam na forum
Witam na forum
 
Posty: 3
Dołączenie: 08 Mar 2008, 15:26
Otrzymane podziękowania: 0

Postprzez martoocha8 » 10 Maj 2008, 17:15

bo 3/4 nie nalezy do przedziału (-niesk;1/2> i <1;+niesk) tym samym nie jest punktem wspólnym dwóch wykresów
Mi też 3 i 4 wciąz nie wychodzi...
Ostatnio edytowany przez martoocha8, 10 Maj 2008, 17:18, edytowano w sumie 1 raz
martoocha8
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
 
Posty: 45
Dołączenie: 18 Mar 2008, 23:03
Otrzymane podziękowania: 0

Następna

Powróć do Matura



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Tbot oraz 1 gość