Próbna matura z www.zadania.info

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

nie ma zadań trudnych :P są tylko takie na które nie ma sie pomysłu ;p na juz robilem tą mature i rzeczywiście trudniejsza od poprzedniej.... ale to chyba specjalnie wybrane momentami zadania pt "najgorsze co moze byc" ;p z roku na rok matura z matematyki jest coraz prostsza w tym roku zdaje ją chyba jeszcze mniej osob niz zawsze ... miejmy nadzieje że w CKE są jacyś rozsądni ludzie ;p
Andy
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 10 maja 2008, 14:57

Post autor: Andy »

nie ma zadań trudnych są tylko takie na które nie ma sie pomysłu ;p na juz robilem tą mature i rzeczywiście trudniejsza od poprzedniej.

Niezdecydowanie :)

Moim zdaniem ta matura była o wiele trudniejsza od tej z CKE czy tej z informatora maturalnego, również od tej pierwszej z waszego serwisu. Ale to dobrze, liczę na to, że CKE mnie miło zaskoczy w środę :)
Awatar użytkownika
silenius
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 27 kwie 2008, 21:23

Post autor: silenius »

Dla mnie masakrycznie trudne... :P
katia
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 09 maja 2008, 18:43

Post autor: katia »

Podobala mi sie ta maturka:D Naprawde trzeba bylo sie duzo namyslec zeby wymyslic te wszystkie zadania. Rozwiazalam wszystkie ale czy dobrze to sie potem zobaczy. Zgadzam sie z poprzednikami, na zadnej probnej tak trudnych zadan nie bylo.
pozdrawiam:))
Lucky555
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 08 mar 2008, 15:20

Post autor: Lucky555 »

No miejmy nadzieje ze w srode kazdy o godzinie 12 pojdzie sie upic ze szczescia :D
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

a tak ogolnie jak nastroje? czy tylko ja się tak boje?:P
johny111
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 30 mar 2008, 18:42

Post autor: johny111 »

Lucky555 pisze:No miejmy nadzieje ze w srode kazdy o godzinie 12 pojdzie sie upic ze szczescia :D
raczej nie
dzień później fizyka ;)
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

tez mam fize ale stary ... od 12 do czwartku 9 jest sporo czasu :P
olikk
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 10 maja 2008, 14:41

Post autor: olikk »

Moim zdaniem ta matura dzisiejsza bardzo trudna.
Jakby taką dali to leżę... i kwiczę...
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

Jak już kilka razy pisałem, uważam, że próbne matury powinny być trudne - jak zobaczycie prawdziwą to powiecie 'luzik'. Ale tak naprawdę każde z tych zadań nadaje się na zadanie maturalne. Trudność tej matury polega na małej ilości zadań łatwych - na prawdziwej powinno być pod tym względem lepiej.

Jak rozumiem wszyscy piszecie o poziomie rozszerzonym, bo to on jest trudny. A jak poziom podstawowy? - ten mi się zawsze trudniej układa, bo program jest tam tak obcięty, że nie na wiele można sobie pozwolić.
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

z tym "luzik" masz racje lepiej zawsze wmawiac sobie ze będzie trudno a chocby lekko niższy poziom będzie cieszyl o wiele bardziej :) tak samo z oczekiwaniami co do wyniku, trzeba sie przygotowac psychicznie ;p
kujdak
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 26 kwie 2008, 16:13

Post autor: kujdak »

matura (rozszerzona) spoko, ciekawe zadanie z tym kwadratem i trójkątem w układzie współrzędnych, zobaczymy. Ale poziom wysoki :) dziękuje i pozdrawiam.

Fizyka, dzień po matmie to trochę za dużo ;p jakoś damy radę
wicio
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 10 maja 2008, 13:08

Post autor: wicio »

Co do poziomu podstawowego to trudności sprawiły mi tylko zadania z ciągami... Z tymi kuleczkami to nie miałem pojecia co zrobic :d haha Reszta zadań łatwa, coś podobnego do poziomu z zadań maturalnych z ostatnich lat. Ale ogólnie to spoko maturak:) wielkie dzięki za nia!!

Każdy z nas chyba chce iść gdzieś na studia! Teraz zaczynam żałować że nie wybrałem poziomu rozszerzonego ;/ chce iść na informatyke na Politechnike Krakowską ale teraz mam obawy czy sie dostane. Nie wiem jak interpretować ich wskażnik przy rekrutacji a mianowicie maja taki

W=0,5(P+2R) P-liczba punktow z p. podstawowy R- liczba punktow z p.rozszerzony

Nierozumie go dlatego bo z tego przelicznika przy rekrutacji można zdobyć MAX 100ptk.

Sorki że to sie nie tyczy tematu ale to mi nie daje spokoju:/
Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, 20:59 przez wicio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maciek1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 07 maja 2008, 13:53

Post autor: maciek1 »

Z rozszerzenia mysle że wyjdzie mi koło 60%, ale to sie okaże jutro po 18;) Też wydaje mi się, że była dość trudna, ale już taki wynik w środe jest dla mnie bardzo dobry;)
----------------------
Jeżeli widzisz gdzieś błąd: pisz PM. Dzięki
Bonhart
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 maja 2008, 20:13

Post autor: Bonhart »

Wicio przykładowo jeżeli z R byś zdobył 100% to W= 0,5(0+2x100)= 100
Jeżeli z P 100% to masz W= 50

Czyli ogólnie jeżeli zdobędziesz 100% z poziomu podstawowego a ktos zdobędzie 51 z R to zajmie twoje miejsce.
ODPOWIEDZ